Въпроси

За Ваше улеснение сме публикували отговори на най-честите въпроси от страна на наши клиенти. Ако въпреки това не откривате отговор на Вашия въпрос, не се колебайте да се свържете с нас.

 

въпрос:  Колко време е срокът за производство на Вашите мебели?

отговор:  Стандартният срок за производство е 38 календарни дни, а за доставка 7, ако е уговорена такава. Също така предлагаме и възможността за експресно изпълнение на Вашата поръчка в срок до 30 дни, като крайната сума се завишава с 12%

 

въпрос:  Каква е гаранцията, която давате, като производител за Вашите мебели?

отговор: Писмената гаранция която даваме е от 2 до 5 години в зависимост от модела , а прогнозируемия срок  при правилна експлоатация в домашни условия е над 18 години.

 

 въпрос:  Мога ли да поръчам тапицирана мебел със собствен текстил?

отговор:  Да. В ценовата ни листа е посочена разходната норма необходима за тапициране на всеки модел - разход на текстил в метри при ширина 1,40 м, разход на естествена кожа в кв. метри, а в графа "F" е стойността на мебела с тапицерия на клиента. Срокът за изпълнение на такива поръчки започва да тече от датата на получаване на текстила във "Велга" ООД . Важно условие  е, че при текстили с райе или големи графични мотиви, разхода  е с 30% по-голям.

 

въпрос:  Възможно ли е да поръчам мебел с различни размери от посочените и ще се промени ли крайната цена?

отговор:   Промяната на някои от размерите е възможна , но зависи от модела, тъй като има конструктивни причини, които не позволяват това. Независимо дали ще се намалява или увеличава някой от размерите, цената ще е по-висока поради допълнителния високо квалифициран труд, както и допълнителни промени направени на всички етапи от производството.

 

въпрос: Какви са условията за доставка?

отговор: За всички наши крайни клиенти предлагаме безплатна доставка в цялата страна при суми на поръчката над 1000 лв. и направени по официалните  ценови листи публикувани на нашият сайт. Доставката е до посочения от Вас адрес, без да се ангажираме с качване на мебелите в жилищните сгради.

 

въпрос: Изработвате ли мебели по индивидуален дизайн и проект?

отговор:  Да. Фирма "Велга" работи с архитекти и дизайнерски студия за обзавеждане на заведения, хотели и жилища. Нашия дългогодишен опит в проектирането на тапицирани мебели, ни помага да създаваме мебели от чертеж , скица или 3D изображение.

 

 въпрос: Какво определя коя гарнитура е "дясна" и коя "лява"?

отговор: При ъгловите гарнитури ние сме приели определящо за това да е подръчката, гледайки гарнитурата насреща. Когато подръчката Ви е в дясно, то гарнитурата  е дясна и обратно.

 

въпрос: Имам проблем при натискането на бутони Продуктов лист / PDF  и Ценова листа / PDF - не мога да видя съдържанието.

отговор: Най-вероятно нямате инсталиран Adobe Reader. Това е безплатна програма за отваряне на  .pdf  файлове и може да я изтеглите директно от сайта на Adobe, като натиснете тук. Желателно е да  рестартирате своя интернет браузър, след като инсталацията приключи.